Magnetic
Fizioterápia kutyáknak

KAPCSOLAT

petproject

Borbély-Németh Orsolya

tel.: +3630-411-9555

info@petproject.hu

Kövess a Facebookon

Üdvözöllek a

KUTYA-FIZIOTERÁPIA

világában!

 

Valószínűleg sokak számára ismertek a humán gyógyászatban eredményesen alkalmazott fizioterápiás kezelések különböző formái. Talán többek személyesen is megtapasztalták jótékony hatását mozgásszervi panaszaik kapcsán, azt azonban kevesen tudják, hogy a kisállatok fizioterápiás kezelésében is ugyanolyan fontos szerepet tölt be a masszázstechnika, a passzív kimozgatás, a manuálterápia, a stretching, a termoterápia, az aktív torna és az elektro- és hidroterápia. Hatékonyan alkalmazzák preventív jelleggel, illetve a legkülönfélébb ortopédiai és neurológiai eseteknél.

A fizioterápiás kezelések célja a vérkeringés fokozása, fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, kötőszövet fellazítása, izomtónus szabályozása, izomgörcs megszüntetése, izomerő növelése, kontraktúrák mérséklése, ízületi mozgáspályák helyreállítása, végtagok mobilizációja, ingerületvesztés kezelése.

Külön kiemelném a prevencióban betöltött szerepét:eredményesen alkalmazzuk sport- és munkakutyák bemelegítése és levezetése során a sérülések elkerülésében, egyéb esetben a mozgáskoordinációban, core izomzat fejlesztésében és a fajta jellemző sérülések megelőzésében.

Böngéssz kedvedre oldalamon!