Magnetic
Fizioterápia kutyáknak

KAPCSOLAT

petproject

Borbély-Németh Orsolya

tel.: +3630-411-9555

info@petproject.hu

Kövess a Facebookon




Borbély-Németh Orsolya vagyok. 2015-től, idén már 9. éve kutya-fizioterapeutaként segítem az állatorvosok munkáját a kisállatok rehabilitációjában.

Korábban stratégiai piacelemzőként dolgoztam a telekommunikációs szektorban. A pályaváltás útját Terka, a drótszőrű vizslánk egyengette.

Hogyan kerültem kapcsolatba a kutya-fizioterápiával? Mióta a kutyánk hozzánk költözött aktív kutyaiskolás évek, sok utazás és kirándulás tölti ki az életünket. Sajnos egy ilyen túra során és egy mély várárok találkozásakor, Terka mellső lába súlyosan sérült, megműtötték és több hónapos stabil rögzítést kapott. Habitusából adódóan szerettük volna, ha mihamarabb újra használni tudja a lábát, de ez akkor nagyon távolinak tűnt. Gondos kezelőorvosa a mihamarabbi rehabilitációt javasolta és egy gyakorlott fizioterapeutához irányított bennünket. Hosszú, kitartó munkával, otthoni gyakorlatokkal, fokozatos terheléssel, rendszeres konzultációval, a terapeuta odaadó munkája meghozta a várva várt eredményt. Terkáról ma már senki meg nem mondja, milyen sérülése volt, újra aktív életet él,  mantrailing edzéseken keresi városban és vidéken az „eltűnt” embereket.

Miért vonzott a kutya-fizioterapeuta pálya? Egyrészt a rendszeres és kitartó masszázs kezeléssel, a gyógytornával és az aktív tornával hétről hétre látványos eredményeket értünk el, hasonlóképpen, mint amikor mi gazdik esünk át egy ortopédiai műtét után rehabilitáción. Működött és meggyőzött! Másrészt a terápia nagy részét házi feladatként, otthon is gyakorolni kellett, mely során nagyon szoros bizalmi kapcsolat alakult ki közöttünk. Terkának meg kellett bíznia bennem, hogy segíteni akarok, abban a tempóban és azzal a módszerrel, amit még tolerál. Ma már semmi nem indokolja, de heti rendszerességgel  előkerül egy-egy kényeztető masszázs vagy torna, mert annyira szereti.

Hol tanultam? Végzettségemet a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság által indított egy éves képzésén szereztem, amely során olyan elismert szakemberektől tanulhattam az élettan, anatómia, klinikum és fizioterápia elméleti és gyakorlati ismereteket, mint Dr. Biksi Otília, Dr. Bánfi András és Dr. Szalay Ferenc. 2016-tól folyamatosan tagja vagyok a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaságnak. 2018-ban hazánkban elsőként megszereztem az amerikai Certified Canine Fitness Trainer (University of Tennessee) végzettséget. Az évek során a következő tanfolyamokon és továbbképzéseken bővítettem ismereteimet: Bemelegítés és levezetés a sportkutyák életében (2016), Kutyák, macskák dietetikája kistanfolyam (ÁTE, 2017), Elsősegély kutyáknak (2017, Dr Ipolyi Tamás), Kisállat neurológia II. (ÁTE, 2017., Dr. Csébi Péter), valamint a Dogs4Motion Academy (Slovenia) képzései: Warm-Up/Cool-Down Routine Agility Specific Course, Let's learn dog massage, FUNdamentals K9 conditioning course, FUNdamentalsfor Puppies K9 conditioning course.

Ha érdekel milyen segítséget nyújthatok kutyádnak ortopédiai és neurológia problémák esetén, kérlek tájékozódj honlapomon és bátran keress a megadott elérhetőségeken.