Magnetic
Fizioterápia kutyáknak

KAPCSOLAT

petproject

Borbély-Németh Orsolya

tel.: +3630-411-9555

info@petproject.hu

Kövess a Facebookon

Sport bemelegítés és levezetés

Az sporttevékenységek vagy aktív mozgás során előforduló sérülések, mozgásszervi traumák megelőzésére és a legjobb sportteljesítmény elérésére kialakított bemelegítő és levezető/nyújtó gyakorlatsor.

A következő sporttevékenységek esetén különösen ajánlott a kezelés alkalmazása: agility, obedience, agárverseny és coursing, flyball, frezbee és minden egyéb hirtelen irányváltással, ugrás-landolási feladatokkal, dinamikus mozgással jellemezhető kutyás sport esetén.

Bemelegítés

Az aktív bemelegítés során az adott sporttevékenységet alacsonyabb energiaszinten modellezzük: felkészíti a kutyát az éles helyzetre, de nem okoz fáradságot, kimerültséget. Valódi haszna akkor érezhető, ha az időzítésre különösen figyelünk, mivel a bemelegítés és a sporttevékenység között ideális esetben nem telhet el 10 percnél több idő.

Pozitív hatásai: az izomzat kevésbé lesz sérülékeny, szalagok és izmok nagyobb mértékű megnyúlásra képesek, nő a vérkeringés, növekszik az izomerő.

 

Levezetés és nyújtás

A levezetés során csökkentjük a kutya energiaszintjét, aktív, de nem túlságosan élénk feladatok alkalmazása során. Célunk az izomzat artériás vérrel telítése, a salakanyagok könnyebb távozásának elősegítése. Célszerű masszázstechnika alkalmazása a mikroszakadások észlelése miatt.

Statikus nyújtás során az izom funkcionális mozgásával ellentétes irányú tevékenységet indítunk el, melyet 20-60 másodpercig megtartunk.

Pozitív hatásai: felfedezhetők a kisebb sérülések, méregtelenítés, fájdalom csökkentése.

 

 

Utoljára frissítve: vasárnap, 03 április 2016 18:41
Tovább a kategóriában: « Passzív kimozgatás Fitnesz »