Magnetic
Fizioterápia kutyáknak

KAPCSOLAT

petproject

Borbély-Németh Orsolya

tel.: +3630-411-9555

info@petproject.hu

Kövess a Facebookon

Kutya-masszázs? Nem elég a jól bevált simogatás?

Az amerikai kutya- és macskatartók szerint, házi kedvencükkel élni csökkenti a napi stresszt, miért ne viszonoznák ezt egy masszázzsal, ami egyébként a kisállatok egészségére jótékony hatással van: fokozza a vérkeringést, gyorsítja az emésztést, erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszt, izomlazító hatással bír életük teljében lévő és idősödő kutyák esetében egyaránt. 

A kisállat masszázs eredete az 1970-es, 80-as évekre tehető, amikor Jack Meagher kidolgozta a lovak masszázs technikáját, melyet sikeresen alkalmazott az amerikai lovas csapat terapeutájaként. Az 1990-es évek elején lovak és emberek masszírozásában járatos szakemberek kidolgozták a kutyák és macskák terápiájában alkalmazható gyakorlatot.

Az amerikai állatorvosok aggódva nézik a 2-3 óra alatt elsajátítható kisállat masszázs tanfolyamok óriási kínálatát, nem beszélve az internetről vagy könyvekből elsajátított ismeretekről: egyetértenek azzal, hogy ez a gyorsan elsajátított masszázs erősítheti a kutya-gazda kapcsolatot, viszont nem válthatja ki az állatorvosi diagnózist és kontrollt. Nem szabad, hogy a gyors, pár órás tanfolyamokon végzettek magukat terapeutának higgyék. Akit magasabb fokon érdekel a kisállat masszázs, az válasszon szabályozott keretek között folyó, minőségi képzést.

A gazdák beszámolóikban kihangsúlyozzák a masszázs pozitív hatását, szerintük az általa közvetített odafigyelés és szeretet már önmagában hasznos házi kedvencük egészségére.

A teljes cikket itt olvashatod: http://www.nytimes.com/2011/04/21/garden/21pets.html?_r=0

 

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 15 szeptember 2016 11:20
Tovább a kategóriában: Így nevelj egészséges kutyát »